Enric I. Canela

Ahir un acte acadèmic acompanyat de sopar em va impedir comentar un tema que m’amoïna. Les finances dels estudiants. El ministre Gabilondo suggerirà a les comunitats autònomes que no apugin les matrícules, està bé en un moment de crisi. Blanca Palamada ja havia dit el mateix a Catalunya (veieu El preu de les matrícules universitàries).

. Està bé però cal pensar en les universitats, no resolem res arruïnant-les una mica més.

Però aquest tema tot i ser important no és el que m’amoïna. És el de les beques salari compensatòries per a universitaris. Les aprovarà, previsiblement, avui el consell de ministres. L’import 2.800 euros / any. Està molt bé, ja ho comentaré amb més detall quan tingui la informació completa, però amb 2.800 euros /any cap persona pot mantenir-se. Així els estudiants que han de treballar seguiran treballant perquè aquest import ajuda però no resol. La injustícia social per a les classes menys afavorides econòmicament seguirà.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació