Enric I. Canela

Abans he comentat un estúpid article d’Expansión a Resulta que la universitat té la culpa de la manca d’innovació.

Ara comento un altre, intel·ligent, Innovar o languidecer, que escriu Anton Costas, catedràtic de Política Econòmica de la UB, a El País.

Al començament diu: Fa uns anys, en plena fase expansiva, li vaig preguntar a un conegut industrial manufacturer si la vostra empresa dedicava molts diners a innovar i si tenia contractats a doctors universitaris per a aquesta funció. Em va dir que ho faria si veiés motius, però que honestament no els veia.

Després d’una interessant reflexió i de donar uns encertats consells diu Costas: Per què els emprenedors espanyols demanen tan poc talent innovador per a les seves empreses? Una part de la resposta és que fins ara no la necessitaven perquè els seus negocis fossin bé.

Potser menys culpa de la universitat i més d’un sistema en el que el treball és un càstig i no deure social.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació