Enric I. Canela

El dia 29 escrivia Les beques universitàries: una mica més clar després d’haver escrit abans Beques salari compensatòries: insuficient. Em referia als acords del consell de ministres del divendres. Bé, haig de tornar al que deia el primer dia.

Tot plegat és un maquillatge. Algunes beques han augmentat lleugerament, altres han quedat igual. Els nivells de renda per accedir a un ajut dels més alts fa riure, bé és una manera d eparlar perquè els que tenen aquesta renda deuen plorar i en el que menys deuen pensar és en la universitat. Si volen menjar han de treballar i segur que amb el que dóna el ministeri no poden tret que també treballin.

Si teniu dubtes nomes cal que mireu el BOE del 2009 i el compareu amb el BOE del 2008. L’única millora que hi trobareu és que el del 2009 està més ben organitzat i s’entén millor tot.

ÉS interessant veure que un estudiant de Tarragona que vulgui estudiar a Girona no té dret a beca de mobilitat mentre que un que estigui empadronat a Fraga pot disposar d’aquest ajut. En lloc de ser per distància és per canvi de comunitat autònoma.

Veig que finalment i contra el que pensava, el govern espanyol no fa absolutament res per afavorir que els estudiants puguin estudiar sense treballar. Certament el procés de Bolonya acaba de rebre un torpede en la línia de flotació.

Esperem que s’ho repensin i facin alguna cosa.

2 respostes a “Un torpede contra el procés de Bolonya”

  1. a 02 juny 2009 a les 6:46 Joan Gil Oliveras

    Gràcies Enric per la informació i els anàlisi que ens ofereixes i per tenir una visió social propera tots els estudiants mobilitzats. Merci.

  2. a 02 juny 2009 a les 9:52 enriccanela

    Joan,
    Saps que encara que defensi el procés de Bolonya no ho faiug sense condicions. les beques són la base d’un sistema universitari socialment just.
    Gràcies a tu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació