Enric I. Canela

El Ministre d’Educació, Ángel Gabilondo ha presentat a Barcelona l’Institut Internacional de la Universitat de les Nacions Unides sobre l’Aliança de les Civilitzacions (IIAC-UNU). Es tracta del primer organisme que la Universitat de les Nacions Unides obre a Espanya i a tot l’arc mediterrani i estarà dedicat a fomentar estudis i investigacions relacionades amb l’Aliança de Civilitzacions.

El IIAC-UNU se situarà en el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i serà finançat pel Ministeri d’Educació i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Aquest centre serà la primera entitat internacional que s’ubicarà al recinte històric de Sant Pau.

El pavelló de Sant Manuel l’Hospital de Sant Pau serà rehabilitat per convertir-se en la seu espanyola de la Universitat de les Nacions Unides. Es tracta del primer edifici del recinte modernista que serà condicionat, dins del projecte que transformarà Sant Pau en el Centre Internacional de la Mediterrània i en una gran plataforma de seus d’organismes mundials. El projecte es realitza en dues fases: la primera ha de concloure el 2013 i la segona en el 2016 i suposa la major rehabilitació patrimonial dels últims temps a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació