Enric I. Canela

Avui he recordat una notícia que va generar un titular El DURSI i les universitats catalanes crearan un campus virtual basat en programari lliure. Era l’any 2005.

Una part de la notícia deia:

El projecte CAMPUS ha nascut en el sistema universitari català i estarà obert al món. La Universitat Oberta de Catalunya es responsabilitza de la coordinació i lideratge tecnològic del projecte, mentre que les altres universitats catalanes es fan càrrec d’altres parts del desenvolupament tot aportant-hi els seus coneixements i experiència.

En el termini de 18 mesos les universitats desenvoluparan aquesta iniciativa que servirà de referència internacional en l’àmbit de l’e-learning podent suportar fins a 10.000 usuaris connectats simultàniament. La plataforma CAMPUS permetrà un alt grau de personalització en idiomes, logotips, colors, activació de funcionalitats i comptarà amb aplicacions accessibles via PDA i telefonia mòbil.

L’aula del CAMPUS es dividirà en quatre grups de serveis: planificació de l’aprenentatge, comunicació – a través de directoris de persones, taulell d’anuncis, correu electrònic, fòrums, xat i blocs, entre d’altres – eines per a la transmissió del coneixement adquirit i el treball en grup, així com totes les aplicacions necessàries per a l’avaluació i la gestió acadèmica.

He anat al web del projecte a veure que em deia. No m’he aclarit molt. De fet al 2007 jo mateix en vaig parlar a El Projecte Campus. Aleshores es van fer unes trobades.

L’últim que he vist sobre tema ha estat l’apartat corresponent del web de la Generalitat actualitzat a l’abril del 2008.

Algú sap alguna cosa?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació