Enric I. Canela

Llegeixo que el Govern ha pres avui un acord per millorar les condicions dels préstecs per a empreses de base tecnològica i innovadores. Així els crèdits, concedits per INVERTEC, tindran un interès variable més baix cosa que fa que s’adaptin als nous requisits establerts per la Unió Europea

El Govern facilitarà crèdits a les empreses tecnològiques i innovadores amb condicions més favorables. Concretament, es reduirà el tipus d’interès variable, que anteriorment estava fixat en l’euríbor més el 0,25%, fins a una forquilla entre zero o euríbor menys el 2%, i s’incrementarà la remuneració variable del préstec del 5% al 10%. D’aquesta manera, el Govern adapta les condicions dels préstecs a les noves directrius comunitàries establertes pel Marc de Capital Risc de la Comissió Europea.

Els crèdits els concedeix la Societat Catalana d’Inversió en Empreses de Base Tecnològica (INVERTEC), una societat impulsada pel CIDEM que té com a finalitat promoure projectes d’empreses catalanes de base tecnològica en les fases més inicials del seu desenvolupament. Aquesta societat té previst atorgar préstecs per un valor aproximat de 3 milions d’euros durant aquest any. Fins ara, 23 empreses han rebut préstecs des del 2006.

No és gaire, però… No tenen més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació