Pobre innovació


Enric I. Canela

Ja no call comentar res de nou, simplement anunciar que la ministra Cristina Garmendia diu que la Llei de la Ciència i Tecnologia rebrà el vist-i-plau del Consell de Ministres en un mes. Ja porta gairebé un any en consultes i comitès. A veure com acaba quedant l’avant-projecte.

És, sembla, la resposta a Joan Mulet, director de la Fundació COTEC, que ha dit que l’executiu ha de fer canvis si no es vol perdre el que s’ha assolit en deu anys.

Per altra banda, Cristina Garmendia ha respost al Senat diferents preguntes. Ha dit que garanteix que cap projecte científic de cap organisme o empresa patirà cap retallada de les subvencions o ajuts oficials, responent a una interpel·lació en la que li han dit que s’ha retallat un 7% el su pressupost

També que és obvi que Espanya està lluny de l’objectiu del 3% en R+D (era l’objectiu 2010) i que tampoc s’aconseguirà que dues terceres parts de la inversió en R+D provingui del sector privat (ara està a prop de la xifra inversa, és a dir 1/3 prové del sector privat), però ha afirmat que l’estratègia de Lisboa segueix sent vàlida com una balisa que marca el camí a seguir .

Respecte als canvis de competències, la ministra ha assegurat que l’última reforma del govern espanyol només ha estat una clara aposta per més educació i més ciència i innovació i ha subratllat que el seu departament manté intactes les competències en matèria de recerca universitària. Caram! Si s’arriben a proposar el contrari…

El Confidencial ataca durament i diu que Zapatero no defensa la Innovació, la seva gran recepta contra la crisi: retalla el pressupost de Cristina Garmendia, cada vegada més sola en el consell de ministres. Quanta raó té El Confidencial en els seus comentaris.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació