Enric I. Canela

Blanca Palmada destituïda del càrrec de comissionada per a Universitats i Recerca. El seu lloc l’ocupa el director general d’Universitats, Joan Majo, i el lloc de Joan Majó l’ocuparà, Josep Ribas. Aquestes són decisions que ha pers el Consell Executiu de la Generalitat.

Evidentment el conseller té tot el dret a decidir amb quines persones treball, però les raons no em convencen gens ni mica. Diuen els Acords de Govern: La reestructuració del Comissionat per a Universitats i Recerca respon a la transformació dels sistema català de recerca i innovació, que dóna compliment al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), i a la necessitat d’accelerar l’assoliment dels reptes del sistema universitari: la modificació de la Llei d’Universitats de Catalunya, la consolidació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), i la millora de la governança del sistema universitari. D’altra banda, coincidint amb la posada en marxa de l’agència ACC1Ó, el Departament continua impulsant el reforçament d’aquestes àrees, amb la propera creació de la nova direcció general de Recerca i Innovació, per tal d’incrementar-ne la transversalitat i les sinergies.

Tothom sap que Huguet i Palmada s’entenen tant com Mayor Oreja i Carod-Rovira no calia explicar massa coses, ja hem entès que Huguet se n’ha sortit. Fa temps que ho volia fer però els camins dins d’ERC són inescrutables, com els de la Providència.

Una resposta a “Consumats els canvis a Universitats i Recerca”

  1. […] de llegir amb sorpresa a Vilaweb (no havia llegit el blog de l’Enric Canela, que està sempre al cas de tot!) que el Govern ha cessat Blanca Palmada i la pensa substituir per […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació