- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Educació: a veure si se n’adonen

Enric I. Canela

William Chislett colaborador habitual del Real Instituto Elcano i autor de diversos llibres sobre Espanya publica un article a El País. És l’educació! [2] en el que opina sobre l’economia espanyola. Demolidor i encertat al màxim. Parla d’educació, també universitària. No deixeu de llegir aquest article. Per fer boca us reprodueixo un paràgraf:

Com espera Espanya crear una economia basada en el coneixement amb aquests nivells educatius? El país està pagant un alt preu per la seva ignorància. El debat polític sobre l’educació està cegament enfocat a temes de menor importància (no dic que no la tinguin), com l’Educació per la Ciutadania i el que l’Església anomena el “fonamentalisme laic” a les escoles, en comptes de preguntar per què hi ha tant abandonament escolar.

La veritat és que molts responsables polítics semblen extrets del programa televisiu“El gran germà”. Parlo per referències perquè us puc jurar que ni per curiositat l’he vist mai. Consti que no soc un purista que em vulgui donar d’intel·lectual, veig les series de TV3, però no suporto tanta vulgaritat carpetovetònica.