Us agraden les meduses?


Enric I. Canela

El premi Nobel de química d’enguany es va donar pel descobriment d’una proteïna luminescent de la medusa. Un descobriment que ha contribuït a revolucionar la biologia molecular. En les meduses hi ha beneficis inimaginables per als éssers humans.

Les meduses em molesten molt quan venen a la platja, però soc dels que pensa que cal investigar sobre elles, el mar guarda quantitats de secrets que poden ajudar-nos a viure amb molta més salut, més encara a alimentar-nos sense necessitat de eliminar tants peixos.

2 respostes a “Us agraden les meduses?”

 1. a 27 juny 2009 a les 10:03 Manel des de l'exili

  Doncs avui a la cala Binimel.là, m’ha picat una al braç. Debia ser l’única en tot la cala perquè hem estat tot el dia, i ningú s’ha queixat. Cap ales 6 del vespre mentre estava deleitant-me mirant un petit banc d’una trentena de d’orades prou grosos (entre 20 i 30 cm), he sentit la fifblada al braç. M’he girat i quasi em la foto per barret. Era petita, d’uns 10 o 15 cem i de color blanc.

  No m’he possat, res, només he estat uns minuts amb el braç amb remull a l’aigua del mar.

  Ara ja no em fa mal.

  He llegit l’entrevista, i em sembla molt coherent el que diu.

  Manel

 2. a 27 juny 2009 a les 10:49 enriccanela

  Manel,
  Has fet perfecte. Hi ha gent que es posa amoniac o aigua dolça i ja l’han pifiat. Solució àcida o salina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació