La mobilitat estudiantil


Enric I. Canela

Llegia a La Vanguardia un article que explica que els estudiants trien la universitat més propera a casa seva.

Aquest article és molt clarificador. Es basa en un estudi que mostra les raons que impulsen als estudiants a triar centre. Després de creuar bé les dades, es demostra que la proximitat és la raó principal. Això posa en qüestió els temes de qualitat, rànquings, etc. La manca de mobilitat tradicional de la nostra població és fonamental també a l’hora de decidir-se per on estudiar.

Segurament una motivació evident és el temps i els diners. És fàcil calcular la diferència de temps i diners entre estudiar a la UB o a la UAB per un estudiant que visqui, per exemple, a Cornellà. Cal tenir present que els transports que connecten poblacions importants sense passar per Barcelona són francament escassos i lents.

Una resposta a “La mobilitat estudiantil”

  1. a 29 juny 2009 a les 12:11 Xavier Villalba

    Enric,
    Efectivament. Jo vaig estudir a la UB perquè desconeixent com desconeixia els continguts de les assignatures i els professors i la seva manera de fer classe, em quedava a vint minutets a peu i no a una hora en els FGC.
    Això no ha variat gaire, i encara que la connexió BCN-UAB és bona Renfe i FGC (entre mitja horeta i tres quarts), la resta de connexions són un desastre. Si vius a Granollers, Mataró o Sant Celoni, estàs obligat a passar per Barcelona i fer una excursió de gairebé dues hores. És per això que ens nodrim d’estudiants del Vallès Occidental i del Barcelonès, però no pas de comarques que tenim a tocar, com el Maresme o el Vallès Oriental.
    I mentrestant, res de nous cinturons!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació