Enric I. Canela

Llegeixo al El País que no hi haurà supressió del recàrrec del 40% en la matrícula per estudiar una segona carrera universitària a Catalunya. La Generalitat havia anunciat que plantejaria el juny suprimir el recàrrec a les universitats des del curs pròxim. La supressió del recàrrec -que no afecta els que estudien dues carreres de forma simultània- la va anunciar l’anterior comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, el 21 de maig. Palmada va dir que portaria la mesura a la reunió del 22 de juny del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que reuneix a la Generalitat i a les universitats.

Es veu que la raó és que perjudicaria a la UOC.

Els estudiants estaran contents. Crec que hauria estat bé aquesta supressió.

5 respostes a “Les segones carreres mantindran el recàrrec”

 1. a 01 jul. 2009 a les 10:44 Enric Giner i Borrull

  Estudiar! Un luxe a l’abast de qualsevol … de qualsevol que ho pugui pagar.

  No fos cas que augmentes el nivell cultural dels ciutadans i alguns arribessin a la conclusió de que ells podrien substituir als polítics “con mando en plaza” i fer-ho molt millor.

 2. a 02 jul. 2009 a les 6:54 enriccanela

  Enric,
  Crec que hagués estat una bona idea abandonar aquest recàrrec perquè ara que la gent vol estudiar màsters, crec que equivocadament, quan acaba la carrera sesnse saber a què es dedicarà i per, a vegades, mals consells del professorat, potenciar aquestes opcions seria bo.

 3. a 02 jul. 2009 a les 12:01 David

  Enric,

  Penso que la societat, representada pels poders públics, t’ha de finançar una única carrera. Si vols fer-ne quatre o cinc (com algun cas que conec) és responsabilitat teva i per tant el mínim que pot haver-hi és un recàrrec, que en qualsevol cas, tampoc finançarà completament el cost d’una carrera universitària.

 4. a 02 jul. 2009 a les 4:34 Antoni

  David,

  Argument absolutament contradictori amb el discurs de la formació al llarg de la vida. Si ets llicenciat i ara vols retornar a fer un Máster oficial per actualitzar-te, que creus que s’ha de fer? Penalitzar-ho? (encara que estiguis lluny del cost d’una carrera, si tu et matricules o percebras com un càstig i no com un icentiu).
  Quin cas et sembla més freqüent, el que et plantejo o el cites de quatre o cinc carreres?. Sigues seriós.
  Si les Universitats estiguessin plenes, poder d’acord, però any rera any tenen menys estudiants, i on podien guanyar més les Univesitats inclús econòmicament? Resistint-se a perdre un 0,5% o estimulant la incorporació de nous públics?
  A mi em sembla poc intel·ligent la no mesura per part del CUR i les universitats, i més si es cert el que dia la premsa de que Catalunya és la única CCAA que té aquest recàrrec.

 5. a 02 jul. 2009 a les 10:53 enriccanela

  És cert, és l’única comunitat que el té, però això no m’importa massa. El que crec és que la política de fomentar la formació hauria d’anar acompanyada d’incentius.
  Jo crec, no les cito, que algunes carreres no valen per a res i que fer les actuals de només segon cicle és bo. Ara no defenso una segona carrera llarga sense recàrrec, si els segons carreres. Amb tot, aquest sistema és nom´ñes català, al món no passa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació