Només s’ho creu ella


Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, diu que en dos anys tindrem una economia molt més sanejada des de tots els punts de vista però per això, és necessari un canvi de model productiu. Jo penso que també cal canviar el president del govern espanyol.

Es tracta d’aconseguir un “reequilibri” i aconseguir que els sectors tradicionals vegin que a través de la inversió en R+D+i tenen possibilitats de futur. Ha dit que és un fet que les empreses que han invertit en R + D + i estan sobrevivint millor a la crisi, no han destruït ocupació i fins i tot segueixen generant llocs de treball.

La ministra està satisfeta per la gran aposta que Espanya ha fet en R+D+i i que li ha permès escalar fins a la novena posició mundial en producció científica. Espanya és ja un país de ciència i el repte és aconseguir que sigui també un país d’innovació. Les xifres ho deixen clar: durant el primer trimestre de 2009 s’ha triplicat el nombre d’empreses tecnològiques respecte al mateix quadrimestre de 2008, i això en plena crisi.

Explica Garmendia que tots els gabinets estan treballant fort en la futura Llei d’Economia Sostenible, que s’espera portar al Consell de Ministres el proper mes d’agost. La titular de Ciència i Innovació confia que la llei aconseguirà anticipar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació. No es tracta d’invertir més, sinó de gastar millor. “Bona idea, no calen més diners”, però que no rebaixin els que estaven previstos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació