Els immortals


Enric I. Canela

Podeu llegir una nota de premsa genial de la coordinadora estatal d’Asambleas PDI PAS de universidades públicas.

“El moviment anti-bolonya” roman obert per vacances.

Per al proper dijous 16 de juliol, està prevista una primera reunió entre el Ministre d’Educació i Universitats – el Sr Gabilondo – i la coordinadora estatal d’assemblees de PDI (professorat i investigadors) i PAS (personal d’administració i serveis) de les universitats públiques de tot l’estat espanyol (un bon nombre d’assemblees que es reclamen fervents i actives defensores d’un nou model d’universitat pública i de qualitat, realment de tot i per a tota la societat).

En aquesta primera reunió, li traslladarem al Senyor Ministre allò que una bona part de la comunitat universitària ja li hem expressat repetidament però no volien sentir.

Per obrir un debat real cal:

 1. Moratòria en la implantació del Pla Bolonya per al curs 2009-2010.
 2. Suspensió i retirada de tots els expedients sancionadors, així com dels actes punitius aplicats contra l’alumnat represaliat per l’exercici de les seves llibertats i el seu esperit crític.

I, tot seguit, després de desitjar que es presti al diàleg tan reclamat però fins ara negat, acordar calendari per a la continuïtat de les reunions negociadores per al setembre immediat, per al qual se li presentarà una taula de reivindicacions a partir del moment en que s’acordi l’esmentat calendari de diàleg obert.

Em pregunto si no se n’adonen que el proper curs, digui el que digui ara el ministre, les titulacions de Grau seguiran en alguns centres, ja han funcionat el curs que ara acaba, i que en altres, molts, començaran al setembre. Quina moratòria volen? I en nom de quin PDI i PAS parlen. Potser l’objectiu es fer perdre el temps al ministre. Si reivindiquessin alguna cosa útil… Hi ha gent que no té feina.

5 respostes a “Els immortals”

 1. a 15 jul. 2009 a les 9:26 Xavier Villalba

  Enric,
  Es veu que tenen molt de temps lliure per pensar com fer-lo perdre als altres. Llàstima que no l’aprofitin per pensar alguna proposta constructiva. De moment, som on fa un any: no a l’EEES i retirada dels expedients de la UAB. No descarto que de aquí a deu anys, quan implantem un nou pla d’estudis no reivindiquin l’esperit del Pla Bolonya, ni que sigui per ser immobilistes integristes.

 2. a 15 jul. 2009 a les 10:20 enriccanela

  Xavier,
  El que passa és que el ministre els hauria d’enviar a pastar fang.

 3. a 16 jul. 2009 a les 6:21 Xavier Villalba

  Enric,
  Ja tens raó, ja. Al cap i a la fi, són un grapat de gent que no representa ningú, fora d’ells mateixos, malgrat les històries fantasmals que s’organitzen.

 4. a 16 jul. 2009 a les 10:25 enriccanela

  Xavier,
  Podrien organitzar un concurs de pallassos. Igual es deuen pensar que estan salvant el món.

 5. […] ens explica l’Enric Canela, demà és el dia clau de la gran mobilització universitària mundial contra l’EEES, […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació