L’èxit dels immortals


Enric I. Canela

Fa uns dies publica Els immortals on fei referència a una ridícula nota de premsa de la coordinadora estatal d’Assemblees PDI PAS de les universitats públiques en la que deia que es veurien amb el ministre Gabilondo amb una sèrie de peticions, al meu parer ridícules.

He llegit el resultat de la reunió ja que han publicat una nota de premsa on es demostra la ridiculesa de la seva actuació. La Nota de premsa diu així:

Ahir 16 de juliol de 2009 va tenir lloc una reunió entre el Ministre Gabilondo i la Coordinadora d’Assemblees PDI-PAS de les Universitats Públiques crítics amb el procés de Bolonya. A la mateixa que s’ha estès durant tres hores, hem traslladat al ministre nostre profunda preocupació pel procés de Bolonya i li hem instat a l’obertura d’un procés de diàleg, públic i transparent sobre la qüestió.

Previ a aquest procés de diàleg, hem plantejat com exigències irrenunciables:

  • La implicació del Ministre a l’arxiu dels expedients i aixecament de les sancions a estudiants.
  • El reconeixement de la nostra Coordinadora com a interlocutora vàlida.
  • La moratòria d’un any en la implantació dels graus i màsters, així com de la resta de mesures vinculades al procés de Bolonya, explicitades en la nostra declaració de l’Ateneu de 25 d’abril.

El ministre s’ha compromès a estudiar els expedients als estudiants i ha reconegut la interlocució de la nostra assemblea, les posicions li han merescut un profund respecte.

Pel que fa a la moratòria, el ministre no ha accedit a la nostra petició. Creiem que això posa de manifest la incoherència del Ministeri, ja que ha compartit bona part de les nostres anàlisis i preocupacions i fins i tot ha plantejat la necessitat d’un debat a fons sobre el model d’universitat que convé a la nostra societat.

Precisament per això, entenem que aquest debat, que el ministre proposa, és el que proporciona un major sentit a la nostra petició de moratòria.

Hem instat al Ministre també a aprofitar la futura Presidència espanyola de la UE per promoure en tota la Unió un debat sobre el model educatiu en el context de l’actual crisi. Això és especialment important donat el nivell de contestació que el procés de Bolonya està suscitant a tot Europa.

Malgrat les discrepàncies al voltant de la moratòria, la reunió ha finalitzat amb la petició per part del ministre d’una futura reunió, qüestió que serà analitzada per les nostres assemblees.

Tot plegat ben interessant. Li demanen al ministre que faci una cosa que no és de la seva competència, retirar unes sancions, i el ministre diu que ho estudiarà. Potser un dia pregunti, què, com va la cosa?

Sobre el reconeixement com interlocutor a la seva coordinadora, el ministre no sembla que digui res. Això si els demana que es tornin a veure. Gabilondo és un home educadíssim i li hagués dit el mateix a qualsevol, però de reconeixement res de res. No representen a ningú ni surten de cap elecció.

Sobre la moratòria del Pla de Bolonya, el ministre els va dir que Sant Joan és a l’estiu. O sigui res de res. ES veu que Gabilondo és incoherent perquè comparteix moltes coses amb ells. Clar, tots compartim la necessitat d’un debat sobre la universitat, però no ens dediquem a fer el numeret.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació