Enric I. Canela

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha presidit el darrer Consell d’Universitats del curs 2008/2009, en el qual ha presentat el projecte de Pacte de Estat Social i Polític per l’Educació.

Gabilondo ha exposat les iniciatives de diàleg i invitacions realitzades en les últimes setmanes amb consellers d’educació i responsables d’universitats, representants dels agents socials, d’associacions d’estudiants, de l’executiva de la CRUE, i de diverses coordinadores.

El ministre ha recordat durant la seva intervenció que aquest pacte per l’educació requereix en l’àmbit universitari un esforç per avançar en la modernització de la universitat a través del desenvolupament de l’Estratègia Universitat 2015.

A més, el ministre ha convidat a tots els membres del Consell d’Universitats a participar en el disseny d’un nou model productiu a Espanya. Per assolir-lo ha de prestar una major atenció a la dimensió social de la universitat i aprofundir en el caràcter d’economia sostenible.

El Consell d’Universitats també ha informat favorablement els informes de les comissions de verificació de títols universitaris i de les millores aportades en els processos d’acreditació del professorat. S’han informat també, la creació de l’Observatori Universitari de Beques, Ajudes a l’Estudi i Rendiment Acadèmic i l’Ordre d’Ajuts per a Titulats Aturats que desitgin realitzar un màster oficial.

A més, s’ha analitzat el conjunt d’accions encaminades a adaptar les titulacions universitàries al nou Espai Europeu d’Educació Superior, millorant i flexibilitzant els processos i ajudant a les universitats en la programació d’una part substancial de graus per al nou curso2009-2010.

2 respostes a “El darrer consell d’universitats del curs”

  1. a 24 jul. 2009 a les 3:09 jussara

    hola tengo una duda soy brasileña tengo mi titulo universitario de brasil en biomedica y gustaria de homologar pero no lo se aqui como se llama lo se que es una carrera universitaria de 4 años , mi puede decir me aqui como se llama para que yo pueda convalidar.
    gracias

  2. a 24 jul. 2009 a les 8:47 enriccanela

    Hola,
    Et contesto per correu electrònic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació