- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La UB posa el peu a la Zona Franca

Enric I. Canela

El rector Dídac Ramírez i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona Manuel Royes han subscrit un Acord marc de col·laboració [2] entre ambdues institucions per tal de desenvolupar un projecte d’innovació als terrenys de l’antiga fàbrica SEAT. Aquest projecte s’articularà al voltant de tres grans eixos o plataformes: alimentari, tecnològic i cultural o humanístic. L’objectiu del conveni és fomentar la transformació de la indústria convencional en una altra de nova basada conceptualment en el coneixement, la innovació i la tecnologia, compatible amb l’entorn urbà.

Així, doncs, en el marc de l’Acord, la UB i el Consorci es comprometen a elaborar un projecte de desenvolupament de la Plataforma Cultural en el termini de sis mesos a partir de la signatura. La durada del conveni és de deu anys, prorrogables per acord escrit exprés i mutu.

Prèviament a la signatura d’aquest Conveni, el passat divendres 17 de juliol, el Consorci de la Zona Franca i un important grup de productors culturals van signar un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un parc audiovisual a la Plataforma Cultural de la Zona Franca.