Enric I. Canela

Una notícia que m’ha alegrat és que la UdG ha rebut aquest any un total de 3.521 sol·licituds en primera preferència. Un increment del 16’74% respecte de les rebudes l’any anterior. A més recull bones notes. Es nota la feina de bons amics per fer de la UdG una bona universitat.

Crec sincerament en l’equilibri territorial i en que a les capitals catalanes hi hagi ensenyament superior. La universitat té un efecte positiu sobre el territori que va més enllà que el fet que els estudiants tinguin els centre més a prop.

L’impacte econòmic és positiu i a més, si s’encerta en els camps sobre els que es fa recerca, afavoreix el desenvolupament empresarial.

Evidentment és més car per al sistema públic, però si es posa en la balança cost i benefici, no hi ha dubte.

Altra cosa és que a tot arreu hi hagi d’haver de tot.

2 respostes a “Universitat i equilibri territorial”

  1. a 26 jul. 2009 a les 8:40 Miquel Duran

    Enric, gràcies per l’entrada. Estic totalment d’acord amb tu. Equilibri territorial no vol pas dir fer-ho tot pertot arreu.

  2. a 26 jul. 2009 a les 7:31 enriccanela

    Miquel,
    Soc un convençut de la necessitat del desenvolupament comarcal, creació de clústers basat en les condicions de l’entorn i en el coneixement. No posar una universitat per comarca, esclar, però crec que la universitat a les capitals catalanes ha jugat un bon paper. No en tinc prou dades, però estic convençut que el PIB de l’àmbit d’influència de Girona. Seria bo conèixer això. No ho teniu? Oer què no ho feu, ajudaria a trencar mites.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació