Enric I. Canela

Llegia que laConferència Nacional de Degans de Medicina es reuneix avui amb Felipe Pétriz, director general de Política Universitària del Ministeri d’Educació. A més de demanar grau i màster amb Bolonya, reclamaran una selecció nacional dels nous alumnes que comencin la cursa.

Una manera més d’espanyolitzar la universitat catalana. Espero que si ho fan a Catalunya mantinguin el català a la docència.

5 respostes a “Ara volen espanyolitzar Medicina”

 1. a 26 jul. 2009 a les 8:34 Miquel Duran

  Deixant apart el tema més emocional, cal tenir en compte que qui financia els estudis de medicina a Catalunya és la Generalitat de Catalunya. No seria gaire racional que qui no els financia decideixi qui estudia Medicina (encara que això ja passa força ara, amb el districte compartit)

 2. a 26 jul. 2009 a les 6:55 Noemí

  Tinc entès que alguns professors de medicina de la UB donen les classes en castellà perquè no disposen de vocabulari en català.
  La nostra metgessa dei” vertebras pico de loro” i jo li vaig traduir : vèrtebres de bec de lloro. NO crec que sigui tant difícil; el diccionari de medicina de la Gran Enciclopèdia Catalana fins i tot, té la possibilitat de mirar-s’ho en castellà i després traduir.
  A més tinc entès que hi ha molts estudiants de medicina d’arreu de l’estat que venen a Catalunya a estudiar perquè les unis del voltant de la seva pàtria no en tenen capacitat. Els que tenen voluntat l’acaben aprenent i els que no, ens hem de fotre.

 3. a 26 jul. 2009 a les 7:26 enriccanela

  Miquel,
  De moment, com bé dius, això està oassant. La UdL n’està plena de gent de fora. No sé vosaltres.
  Forma part del tradicional sistema de l’espoli.

 4. a 19 ag. 2009 a les 3:41 Miquel Duran

  Enric,

  de fet, ja és una mica estrany que l’ensenyament universitari sigui dels temes menys transferits i més centralitzats (al menys pel que fa a títols). I ho dic des d’una òptica purament racional, no pas política.

  Miquel

 5. a 19 ag. 2009 a les 5:15 enriccanela

  Miquel,
  Aquesta batalla es va perdre amb el districte únic amb el PP. Al PSOE ja li està bé. De racionalitat cap.
  Si més no el que hauria d’haver és un sistema de pagament per les comunitats autònomes exportadores.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació