Enric I. Canela

Llegia una notícia fa uns dies que explicava que la dieta sana augmenta la intel·ligència dels nens. Comenta els treballs d’una investigadora que ha estudiat el desenvolupament cognitiu i neurofisiològic en funció de la dieta (podeu veure el treball Dietary patterns in infancy and cognitive and neuropsychological function in childhood del Catharine R. Gale i col·laboradors, al que fa referència la notícia).

Hi ha molts estudis al respecte. Sembla evident que una dieta infantil rica en micronutrients (vitamines i minerals), així com àcids grassos poliinsaturats i alguns fitoquímics, normalment no citats als articles, millora la capacitat i el comportament dels nens, però el que també diu la investigadora és que els nenes alimentats amb llet materna són més intel·ligents i es comporten millor. Per altra banda, l’alimentació de la mare és fonamental tant durant l’embaràs com durant el període d’alletament. Així una dieta materna rica en àcids grassos poliinsaturats com el icosapentaenoic (EPA) i el docosahexaenoic (DHA) presents al peix blau (coneguts com a omega-3), el àcid gamma-linolènic (als olis de llavor de borratja i enotera), del tipus omega-6, i l’àcid alfa-linolènic (en alguns olis i fruits secs com les nous), sense oblidar les vitamines i minerals, afavoreixen el desenvolupament cerebral del nadó així com el seu comportament posterios (sociabilitat, hiperactivitat, etc.)

2 respostes a “La dieta i la capacitat cognitiva dels infants”

  1. a 25 jul. 2009 a les 11:26 victor

    aviam si t’haurem de contractar com a nutricionista infantil! un article interessant!

  2. a 26 jul. 2009 a les 11:14 enriccanela

    Víctor,
    Alguna cosa en sé. No soc professional consultor però la meva docència és Bioquímica de la Nutrició i no paro d’estudiar.
    Hi ha moltes coses interessants i útils, el problema és que no s’ensenya prou.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació