Enric I. Canela

Llegia que la biòloga Cristina Razquin, investigadora de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Navarra, ha confirmat mitjançant un estudi nutrigenètic que una dieta rica en oli d’oliva verge redueix el pes corporal.

És conegut que l’àcid oleic així com els àcids grassos poliinsaturats omega-3 i l’àcid gamma-linolènic ajuden a evitar la majoria de les inflamacions subcròniques com ara la pre-diabetis o l’obesitat.

Altra aspecte que cal saber és que els greixos indueixen sacietat, així una mica d’oli com a entrant proporciona abans sensació de sacietat, com ja vaig comentar a L’oli d’oliva ens ajuda a no menjar tant.

Deixant de banda aquests aspectes, l’oli d’oliva té moltes altres virtuts sobre les que he parlat alguns cops en aquest bloc: Oli per a la nostra salut, L’oli d’oliva verge i el càncer de pit, L’oli d’oliva no és un analgèsic, però…, Oli d’oliva i salut i Sobre olis i greixos.

2 respostes a “L’oli d’oliva i obesitat”

 1. a 26 jul. 2009 a les 6:59 Noemí

  Doncs no ho entenc, ma mare és força grassa i d’oli d’oliva en pren molt, vaja que s’unta moltíssim.

 2. a 26 jul. 2009 a les 7:59 enriccanela

  Noemi,
  Deu menjar altres coses. El greix del cos no surt del no res. És l’energia que s’acumula, es menja més del que es gasta.
  L’oli a l’inici del mejar fa que abans estiguis ple.
  El tema és complex i llarg d’explicar per escrit en un bloc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació