Enric I. Canela

Llegia que el sector biotecnològic espanyol, que compleix els seus primers 10 anys de vida (la fundació de la patronal ASEBIO), celebra l’efemèride en clau agredolç. Després d’haver crescut amb ímpetu, resulta que ara les reticències del capital risc i de l’inversor poden malmetre un sector cridat a jugar un paper de primera línia en el nou model productiu impulsat pel govern espanyol. I això seria imperdonable una vegada que Espanya ha aconseguit situar-se en els primers llocs de la biotech mundial. “Som el vuitè país del món en nombre de biotecnològiques”, afirma Isabel García Carnero, secretària general de ASEBIO, “amb 257 empreses”, és a dir, gairebé quatre vegades les que hi havia en 2003 (71).

Catalunya és líder a l’Estat, Biocat està fent una important feina en promoure aquest sector a casa nostre i per establir col·laboracions internacionals. Caldria que el nostre Govern s’ho prengués seriosament, més encara, i potenciés al màxim el capital risc per suplir el dèficit d’inversió privada. ÉS un dels camps on ens hi juguem el futur, l’economia del coneixement.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació