El nom no fa la cosa, o si


Enric I. Canela

Llegia que Lord Mandelson (First Secretary of State, Secretary of State for Business, Innovation & Skills, Lord President of the Council) ha intentat sortir al pas de les crítiques que hi ha al Regne Unit per haver creat un departament responsable d’universitats sense que universitats, educació superior o recerca hi figurin al nom.

En el seu primer discurs sobre el tema ha promès suport a les universitats aplicar el coneixement com “un fi en si mateix” enmig de la preocupació existent que el Govern considera l’educació superior únicament en funció dels resultats econòmics.

En el seu primer discurs important sobre l’educació superior des de l’assumpció de responsabilitats per al sector en el marc del departament ministerial, Lord Mandelson va destacar el paper que les universitats han d’exercir en el reforçament de l’economia britànica, però va deixar clar que els resultats econòmics no són la funció principal d’una universitat.

Va dir que reconeixia que el que la política universitària estigui en un departament que porta el nom “Business” no ha emocionat a tothom en el món universitari. Però el que realment fa és posar a les universitats en el cor de la política del futur creixement i la prosperitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació