Enric I. Canela

El País publica avui Campus excel·lents, un editorial que és un avís per a navegants. Ve a dir que tenim ara la convocatòria, que a l’Estat espanyol no es poden constituir gaires si es vol que serveixi aquesta convocatòria per a alguna cosa. També que hi ha el perill del cafè per a tots si es té en compte la distribució autonòmica.

La realitat és que si s’ha de mirar la capacitat en recerca i la projecció internacional, Catalunya hauria de sortir molt afavorida en aquesta convocatòria.

Només si mirem la UB tenim els Campus Diagonal (amb la UPC), el Campus de Bellvitge, si mirem la UPC Castelldefels, la UAB amb el sincrotró entre altres coses, la UPF amb l’IRBB té força. Segurament els clústers de Madrid no quedarien mal qualificats en una avaluació. Si comptem que han de ser 15 projectes…

Esperem a veure. Aquest és un gran projecte, necessari, llàstima que els diners siguin escassos. Bé, escassos potser no ho seran si l’aposta en els propers pressupostos es manté i els recursos augmenten. Si deixen que Marius Rubiralta pugui impulsar-los com ell creu potser la cosa quallarà de debò.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació