Enric I. Canela

La notícia em sorprèn no pel contingut sinó pel ressò que sembla té. La sorpresa és que per primera vegada des què tinc ús de raó universitària, el Govern diu que compleix amb la seva obligació d’aprovar a priori les despeses de personal de les universitats. De fet la llei de pressupostos de la Generalitat ho diu cada any. A més, com diu l’Acord de Govern, aquesta autorització del Govern és un requisit previst a la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC) per tal que les universitats puguin elaborar els seus pressupostos. El que em deixa atònit és que diu que cal per elaborar els pressupostos per al 2009 i ja estan tots aprovats. O s’han equivocat i volien dir 2010 o haurien de fer l’aprovació per al 2010.

L’acord d’avui afecta la UAB, la UPC, la UdL, la URV i la UdG, i properament s’autoritzaran els comptes de la UB i la UPF.

El Govern ha fixat avui la despesa màxima en concepte de personal funcionari i contractat docent i no docent per a cinc de les set universitats públiques catalanes per a l’any 2009.

Així, la UAB podrà destinar com a màxim 210.696.292 euros a aquesta partida; la UPC, 179.870.659 euros; la UdL, 51.330.682 euros; la URV, 71.503.739 euros, i la UdG, 61.960.230 euros.

El Govern ha fixat aquestes quantitats d’acord amb els comptes que ha presentat cadascuna de les universitats. En pròxims consells s’aprovarà també la partida corresponent a la UB i la UPF.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació