Enric I. Canela

Fa uns dies es el Comissionat per a Universitats i Recerca va adjudicar 35,8 milions d’euros en ajuts als grups de recerca catalans en el marc de la convocatòria d’ajuts per donar suport a les activitats dels grups de recerca de Catalunya (SGR 2009). Una convocatòria que té com a objectius definir el mapa de grups de recerca de Catalunya i impulsar la recerca d’excel·lència a nivell internacional en tots els àmbits de coneixement.

A la convocatòria d’enguany es van presentar 1.518 grups de recerca. Un total de 1.273 grups (el 83,86%) han rebut el reconeixement com a grups de recerca per la Generalitat de Catalunya. D’aquests, 219 grups són de nova creació, una xifra que representa un 30% més que en la convocatòria del 2005. Els altres 1.054 grups reconeguts ja estan consolidats.

Dels 1.273 grups de recerca que han rebut el reconeixement, 779 reben també finançament. El 33,10% dels grups de recerca finançats duen a terme la seva recerca en els àmbits de les enginyeries i de les ciències, i són de temàtiques com ara la física, la química, la geologia i la matemàtica. El 26,40% dels grups realitzen la seva activitat en camps com la biologia, la bioquímica, l’agricultura, la veterinària o l’alimentació, que estan inclosos en l’àmbit de les ciències de la vida. El 24,30% dels grups investiguen en els àmbits de les humanitats i les ciències socials. Els grups de recerca de l’àmbit de les ciències mèdiques i de la salut representen el 16,20% del total de grups finançats. Podeu veure la notícia completa al web del comissionat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació