Enric I. Canela

Llegeixo que el consell social de la UdG ha editat un llibre redactat per un equip de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació, integrat per Carme Baqué, Gemma Carbó i Alfons Martinell, i representa un intent, sense precedents a Catalunya, d’analitzar l’impacte cultural de la Universitat i de fer propostes per afavorir el paper dinamitzador de la institució en aquest camp.

El que m’ha sorprès, ignorància o mala memòria meva, és que aquest llibre completa l’estudi UdG: economia i territori, publicat el 2007, dins la mateixa col·lecció, en el qual s’avaluava l’impacte econòmic i territorial de la UdG, i també pretén afavorir la consciència, dins la comunitat universitària i en el seu entorn, sobre la incidència i el potencial que en l’àmbit cultural té la institució, en el context de la missió de transferència i suport al desenvolupament social i econòmic del territori que té encarregada.

Aquest és un tema que m’interessa especialment, ja que massa vegades es considera la universitat una despesa i no es té en compte el benefici que produeix al territori on està ubicada. I no em refereixo en aquet cas només a la ciutat de Girona si no a tot el seu àmbit d’influència.

Potser caldria que quan es fan anàlisis de despesa universitària, a més de titulats, projectes de recerca i transferència de coneixement, es considerés el “negoci” que produeix a les diferents corones territorials que l’envolten.

Sobre aquest tema hi ha pocs estudis i caldria potenciar-los. Els polítics massa vegades no s’adonen d’aquests fets (o ho dissimulen).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació