Enric I. Canela

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ana Ripoll, han signat un conveni de col·laboració per difondre la cultura científica i la comunicació a l’Arts Santa Mònica.

D’acord amb el que preveu el conveni, el responsable de l’àrea de ciència de l’ Arts Santa Mònica és el professor del Departament de Física Fonamental de la UB Josep Perelló. El pla de treball d’aquesta de l’àmbit de ciència preveu quatre línies:

 1. Disseny i creació d’un espai Laboratori de ciència i art
 2. Organització d’àmbits de reflexió i debat a l’entorn dels grans temes
 3. Definició d’un espai de trobada per als diferents grups de recerca de les universitats catalanes en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.
 4. Coordinació d’un programa expositiu en les vessants de la ciència i les noves tecnologies

El responsable de l’àrea de comunicació de l’Arts Santa Mònica és el professor Enric Marín, vinculat a l’Institut de la Comunicació de la UAB i membre del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la mateixa universitat.El programa de treball de l’àmbit de Comunicació de l’ASM es desplega en quatre direccions:

 1. Dissenyar i coordinar la posada en marxa del centre de comunicació multimèdia (ràdio, televisió, Internet…) i de la seva programació regular i estable.
 2. Planificar l’organització d’activitats, amb jornades de treball i experts convidats,
 3. Creació d’un espai de trobada transversal per als diferents grups de recerca de les universitats catalanes en l’àmbit de les ciències de la comunicació.
 4. Participació en les tasques de disseny de la programació expositiva del centre. També es preveu programar una exposició de format gran dedicada a Internet

Ara s’estan preparant un seguit d’activitats i exposicions.

2 respostes a “Conveni per difondre la cultura científica i la comunicació”

 1. a 04 ag. 2009 a les 7:16 Ramon Sangüesa

  Interessant.
  Dues preguntes:
  a) Quins científics estan a l’equip que corresponguin a ciències bàsiques i aplicades?
  b) Internet no era tecnologia? 😉

 2. a 05 ag. 2009 a les 5:46 enriccanela

  Ramon,
  Dues preguntes que no et sabre respondre bé. La primera és: no ho sé.
  La segona: esclar que si, el que passa és que només és eina per a alguns.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació