Enric I. Canela

Li fan una entrevista a Juan Hernani, Secretari General d’Innovació, del Ministeri de Ciència i Innovació i president del CDTI. Parla del per què de la secretaria general que ocupa i de la necessitat de la innovació. En selecciono algunes preguntes i respostes:

Hi ha alguna altra fórmula de captació de finançament?
Sí Volem desenvolupar incentius perquè els projectes innovadors puguin anar a la captació de fons a la Borsa, a través del mercat alternatiu borsari. Ho estem estudiant a través de la futura llei d’Economia Sostenible, bé amb incentius fiscals o amb algun suport econòmic. Actualment aquest mercat és petit a Espanya. Al Regne Unit ja hi ha mil empreses cotitzant.

És bon moment per mirar a la bossa, donada la recessió?
Tota crisi és un moment d’oportunitats i aquest és únic per respondre amb valentia, amb projectes de futur que ens situïn a nivell més competitiu. Tenim un altre projecte que és el desenvolupament d’un canal financer perquè hi hagi fons d’inversió especialitzats en R+D+i. Ja ho estem parlant amb les entitats financeres.

Aquests nous fons d’inversió en R + D, quan estarien disponibles?
A partir d’octubre. Els fons els llançaran les entitats financeres amb el suport del Govern. Hi ha mercats molt atractius com el sanitari, les àrees tecnològiques, el medi ambient. A més volem que la R+D sigui una de les prioritats de la propera presidència espanyola de la UE

I la contractació pública?
Des del Govern primer contracte a les empreses que ofereixin algun element innovador en les seves ofertes. Serem molt selectius.

¿La crisi afecta els projectes d’universitats i les empreses?
Les sol licituds s’han multiplicat. Hi ha una demanda tremenda. És l’hora de la innovació.

A veure quan veurem tot això. Realment fa falta, no sé si una llei d’Economia Sostenible. Els països que més fan no tenen tantes lleis i tantes històries. Massa cotilles.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació