Enric I. Canela

Llegia que les dones embarassades que prenien marisc (és un estudi del Regne Unit referit als anys 1991 i 1992: High levels of depressive symptoms in pregnancy with low omega-3 fatty acid intake from fish) setmanalment tenien menys risc d’estar deprimides. Algú llegint aquest missatge podria pensar: Caram, els que mengen llagosta cada setmana potser tenen menys raons per estar deprimits! Però no, la cosa no va d’això. La relació que estableixen és que l’omega-3 contingut en aquest aliment marí evita aquests problemes.

Jo afegiria que això no només s’hauria d’aplicar a les dones embarassades. Qualsevol ciutadà que consumeixi regularment àcids grassos de cadena llarga (àcid icosapentaenoic – EPA i docosahexaenoic – DHA) continguts als aliments marins (peix blau principalment), i als suplements específics, tenen menys risc de tenir aquests problemes.

2 respostes a “El marisc i la depressió”

 1. a 05 ag. 2009 a les 8:08 montonec

  Vaja… jo havia sentit que menjar xocolata lleujava les depressions pel seu alt contingut en triptòfan, precursor de la serotonina…(ai no ho recordo malament…)…

  Bé, bones notícies pels que tenim els neurotransmissors una mica desmarxats… ja tenim excusa per menjar marisc i xocolata!!!

 2. a 05 ag. 2009 a les 8:39 enriccanela

  Montonec,
  Si, cert, el triptòfan és precursor de la serotonina. Venen uns extractes de Griffonia simplicifolia que conté el 5-hidroxitriptòfan, el segünet en la síntesi de la serotonina que funciona millor. Va bé.
  De totes formes una dieta d’arròs, per exemple, acompanyat de més proteïna fa que s’assimili millor el triptòfan i va molt bé. Millor integral que té vitamenines.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació