Enric I. Canela

Avui he llegit una interessant entrevista feta a Joaquim Prats, com diu l’article Ximo per als amics. Així li diem els companys de la UB. Ell és catedràtic de la UB i un dels millors experts en matèria educativa. Presideix l’ Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu. L’entrevista és sobre educació i crec que cal recomanar la seva lectura.

Recullo una pregunta.

El darrer informe PISA va evidenciar les diferències de nivell entre alumnes autòctons i immigrants. Aquests últims tenien resultats 70 punts inferiors. Com es pot resoldre aquesta descompensació?
El que demostra PISA és que quan fem quatre parts del 100% de la mostra i col·loquem l’origen social de cada alumne, diu que el quart on estan ubicats els immigrants és significativament més baix que el de la resta. Però no és un tema que sigui immigrant sinó que pesa molt la procedència social.

Segurament resoldre això implica uns recursos que no s’hi posen i a més els sistema provoca que allà on hi ha grups de l’últim quart, aquests provoquen que els altres no aprenguin el que caldria. Mal sistema si no s’hi posen els diners necessaris.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació