Nature al capdavant


Enric I. Canela

El País publica que la revista Nature manté la seva posició de número u entre les revistes científiques setmanals, però Cell li segueix molt de prop. Té un factor d’impacte de 31.434, gairebé igual que Cell (31.253), en segon lloc, i amb Science (factor d’impacte 28.103) en tercer lloc, segons l’informe Journal Citation Report de 2008. El factor d’impacte mesura la freqüència amb què és citat un article qualsevol d’una revista en altres articles publicats, en un any.

Per completar les bones notícies per a la centenària Nature (publicació d’origen britànic i ara part del gegant alemany de mitjans de comunicació Georg von Holtzbrinck) altre índex d’impacte, l’Eigenfactor, també la situa en primer lloc entre les 6.598 revistes incloses en l’informe i, a més, ha estat escollida la revista més influent en els darrers 100 anys per l’Associació de Biblioteques Especialitzades (SLA).

La veritat és que Nature i Science són generalistes i abasten un públic més ampli que Cell.

2 respostes a “Nature al capdavant”

 1. a 18 ag. 2009 a les 3:25 Miquel Duran

  Enric, gràcies per donar a conèixer aquest índex de l’Eigenfactor. Crec que mereix ser analitzat.

 2. a 18 ag. 2009 a les 5:43 enriccanela

  Miquel,
  Crec que aquest “índex propi” tindrà aviat més valor. No he acabat d’entendre com s’ho fan per calcular-lo:
  http://eigenfactor.org/methods.htm
  però sembla molt bo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació