Enric I. Canela

Es veu que s’ha comprovat que menjar xocolata dues vegades per setmana redueix el risc de morir a causa d’atacs de cor. La reducció obtinguda per una anàlisi estadística va ser del 66%.

De totes formes atès que l’estudi no va identificar el tipus de xocolata i que el benefici es deu al cacau, probablement encara les dades millorarien si ens referíssim a xocolates riques en cacau.

A la Unió Europea es denomina xocolata amb llet la que conté un mínim del 25% de cacau i xocolata negra la que conté un mínim d’un 35% (Journal of Internal Medicine; Volume 266, Pages 248-257, “Chocolate consumption and mortality following a first acute myocardial infarction: the Stockholm Heart Epidemiology Program” Authors: I. Janszky, K.J. Mukamal, R. Ljung, S. Ahnve, A. Ahlbom, J. Hallqvist).

Una resposta a “La xocolata redueix el risc d’atac cardíac”

  1. […] El catedràtic de Bioquímica i Química Molecular de la UB, i organitzador de 10.000 a Brussel·les, el doctor Enric Canela publica al seu bloc una interessant notícia. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació