Enric I. Canela

Una de les propostes anticrisi del president espanyol va ser que els universitaris en atur entre 25 i 40 anys poguessin sol·licitar des d’avui la matrícula gratuïta per a màsters. Avui tota la premsa es fa ressò de la publicació ahir al BOE de la ordre que posa en funcionament la mesura. Els requisits per a l’obtenció de l’ajut són:

 • a) Tenir nacionalitat espanyola.
 • b) Haver nascut entre l’1 de gener de 1969 i el 31 de desembre de 1983.
 • c) Estar en possessió d’un títol oficial universitari.
 • d) Trobar-se en situació legal d’atur.
 • e) Tenir reconegut el dret a percebre prestació o subsidi d’atur en la data de finalització del termini de presentació de sol licituds i no haver vençut en aquella data el període durant el qual té dret a la seva percepció.
 • f) Estar matriculat en el curs 2009-2010 en un curs complet de màster oficial, d’acord amb el corresponent pla d’estudis, impartit per una universitat pública.

L’adjudicació es farà en funció de la renda del sol·licitant multiplicada per un coeficient de ponderació que afavoreix als sol·licitants de més edat.

El diners s’hauran de retornar en cas d’abandó o de no presentació als exàmens d’una tercera part dels crèdits matriculats.

Ara a veure l’èxit de la mesura. En tot cas farà que alguns màsters tinguin “clients”.

4 respostes a “Els màsters per als aturats discrimina a la gent de més edat”

 1. a 22 ag. 2009 a les 12:45 Montserrat Tudela

  Potser la mesura fa que alguns màsters tinguin clientela, però, què passa amb un professional de 45 anys que li queden encara, com a mínim, 20 anys de vida laboral?.
  La discriminació, en aquest cas per edat, cada vegada està més arrelada en el show socialista.

 2. a 22 ag. 2009 a les 10:09 enriccanela

  Montserrat,
  Aquesta mesura, com totes les que pren aquest desastrós president espanyol, és discriminatòria. Pren mesures sense comptar els recursos i aleshores es converteix en injusta.
  Amb la llei de la dependència ja ho va fer. Ara amb els 420 euros un desastre. I aquesta dels màsters, ja ho veus.

 3. a 27 ag. 2009 a les 8:12 Ferran

  Encara és més discriminatori si considereme que el llicenciats amb més de 45 anys no vam poder estudiar masters de moltes especialitats que no existian quan éns vam llicenciar. Si ara tenim la oportunitat de reciclar-nos ens hauríen de ajudar com a minim com als de menys edat. Ferran

 4. a 27 ag. 2009 a les 5:57 enriccanela

  Ferran,
  Jo cerc que tens tota la raó. Justament haurien d’enfocar-se a persones més grans, però com la majoria de les mesures anticrisi, torna a plantejar-se de forma equivocada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació