Grip A, quin negoci!


Enric I. Canela

En relació a la dat de la vacuna de la denominada Grip A, el CDC – Centres for Disease Control and Prevention deia el 28 d’agost:

When is it expected that the novel H1N1 vaccine will be available?

The novel H1N1 vaccine is expected to be available in the fall. More specific dates cannot be provided at this time as vaccine availability depends on several factors including manufacturing time and time needed to conduct clinical trials

Probablement quan la ministra Trinidad Jiménez parla del novembre com a data de vacunació agafa aquestes informacions, les més fiables.

La meva opinió és que tot plegat ratlla amb la paranoia. Qualsevol grip comporta un risc, però em sembla una barbaritat fer propostes de vacunacions massives, d’endarreriments de curs escolar i altres coses similars. Per sort han decidit excloure als menors de 14 anys del grup de risc.

Penso, veient les xifres de dosis que es reserven els països, que estem davant d’un dels negocis més ben organitzats. Els laboratoris que fabriquen les vacunes no patiran cap crisi. El més greu és que cap vacuna deixa de tenir efectes secundaris.

El problema és que davant l’opinió  pública, els governs no poden fer més que prendre aquests tipus de mesures. No es pot lluitar contra els mitjans tret que et vulguis immolar.

2 respostes a “Grip A, quin negoci!”

 1. a 02 set. 2009 a les 8:43 Carles Oriach

  Si treuen els menors de 14 del grup de risc potser sigui perquè els efectes secundaris d’aquesta vacuna NO TESTEJADA podrien ser molt pitjors.

  El director d’un CAP d’aquí Terrassa ha dit que ell no obligarà al seu personal a posar-se una vacuna l’experimentació de la qual es farà directament en humans. És l’únic amb seny en aquest país?

 2. a 02 set. 2009 a les 8:26 enriccanela

  Carles,
  És indubtable que una vacuna d’aquestes característiques té efectes secundaris. Jo no en soc partidari més enllà de casos de risc comprovat.
  Efectivament serà una vacuna nova, no provada rèviament. Un medicament triga deu anys a sortir al mercat. Compta!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació