Enric I. Canela

Podeu llegir: APROVAT EL PROGRAMA ESCOLA 2.0. Poso només l’entrada del que diu la referència del Consell de Ministres del darrer divendres:

Dotarà d’un portàtil a 400.000 alumnes i 20.000 professors, i digitalitzarà 14.400 aules durant el curs 2009/2010.

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Programa Escola 2.0, una iniciativa d’innovació educativa que pretén posar en marxa les aules digitals del segle XXI. A més, el ministre d’Educació ha presentat al Consell de Ministres un exhaustiu informe sobre aquest programa, la posada en marxa va anunciar el president del Govern va anunciar en el Debat de l’Estat de la Nació, el mes de maig.

Explica que les comunitats autònomes pagaran el 50%.

Traduït a Catalunya:

A partir d’aquest curs escolar els ordinadors no estaran reservats només a l’assignatura i les aules ‘informàtica. El govern català posa en marxa un pla que pretén introduir i consolidar les noves tecnologies a l’aula. El pla consisteix a proveir els alumnes d’ordinadors portàtils per fer les classes amb l’ajuda de materials digitals.

Una implantació gradual

El pla, que preveu que 33.000 alumnes catalans disposin d’ordinador portàtil, s’aplicarà de forma gradual. La primera fase coincidirà amb l’arrencada del curs el proper 14 de setembre. Serà llavors quan uns 6.000 alumnes del Primer Cicle de Secundària disposaran d’aquesta nova eina.

La segona fase s’encetarà el gener del 2010, quan s’hi afegiran 16.000 alumnes de Secundària i 11.000 del Cicle Superior de Primària, és a dir, de 5è i 6è. Aquests alumnes que s’incorporen en una segona etapa al pla està previst, però, que treballin des de principi de curs amb llibres digitals.

Una vegada s’hagi completat la fase pilot aquest any, la Generalitat preveu estendre el pla a la resta de centres de Secundària durant els pròxims quatre anys.

La meitat del cost, subvencionat

La Generalitat subvencionarà la meitat dels 300 euros que costaran els ordinadors, i les famílies n’assumiran la resta. El govern català preveu, però, donar beques, que es calcula que podran arribar al 20% de les famílies amb menys recursos i per qui els ordinadors no tindran cap cost. Educació subvencionarà també l’adquisició dels ordinadors de reserva i els destinats als docents.

Les famílies rebran una carta en què s’explica com ha de pagar els 150 euros, i on han de recollir l’ordinador. Un cop abonat el cost, se’l podran quedar. De tota manera, el secretari de Polítiques Educatives, Francesc Colomer, ha explicat a “Catalunya Ràdio” que els ordinadors tindran un sistema de control per veure quin ús en fan els alumnes fora de l’escola.

En el pla Escola 2.0 aprovat pel consell de ministres de divendres i que es posarà en marxa també aquest curs, l’Estat paga la meitat de l’ordinador, i ha demanat a les comunitats autònomes que en paguin la resta. Tot i això, Catalunya ha preferit destinar els diners a equipar les aules. Per tant, els diners aportats a per l’Estat se sumen al fons de la Generalitat per digitalitzar les aules.

Aneu deduint: Què paga la Generalitat de tota aquesta festa? El cost per al 2009 suposa 900.000 euros més el que decideixin becar. Si no és així que ho expliquin. Com és possible que el govern espanyol prometi coses i les faci pagar a un altre? No us pregunteu quina manca de transparència tenen els governs als que estem supeditats? Com podem admetre un govern espanyol com aquest (Zapatero i el cercle viciós de l’embolic i El populista de la lletra petita).

3 respostes a “Ordinadors: una nova aixecada de camisa”

 1. a 06 set. 2009 a les 7:38 JOSEP MARIA NOLLA SANGENIS

  En primer lloc s’hauria de veure qui hi ha per rere del proveïdor. Desprès, segur que no –a qui li correspongui- ha tingut en compte la repercussió en la salut (la vista) que representa treballar amb 10polzades, que per molt que apropis el zoom…
  Segur que, si es que hi ha algun altre país que utilitzi aquest mètode, no en anat a veure l’efectivitat que representa a la practica. Con en tantes altres coses.

 2. a 06 set. 2009 a les 10:05 enriccanela

  Josep Maria,
  Tens raó. El que està clar és que treballar gaire hores amb 10 polsades és una barbaritat. No ho deu haver recomanat el departament de salut.

 3. a 07 set. 2009 a les 4:00 Enric

  Mes enllà de qui paga això, per mi el que es mes important es si realment millora l’educació?? i aixo sols puc contestar no no no!. L’educació espanyola i catalana tenen moltes deficiències (matematiques, idioma,etc…) i cap d’aquestes es resolen amb aquesta iniciativa. Tinc un escrit en el meu blog: “Gaster en formacio o en informació”
  http://enricrv.blogspot.com/2009/08/gastar-en-formacio-o-en-informacio.html

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació