Enric I. Canela

Cal veure quants tòpics diu i quantes ensabonades fa una persona intel·ligent quan està en un govern, perd la capacitat crítica, probablement de forma voluntària. Es necessita prendre un antiemètic per dir allò que he assenyalat en vermell.

El secretari d’Estat de Recerca, Carlos Martínez, en el de cloenda del curs “Ciència i universitat, bases per a la superació de la crisi”, que s’ha desenvolupat a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, ha assegurat que la ciència és l’instrument que serà capaç d’acabar amb la crisi econòmica, encara que ha dit que necessitarà del treball de les universitats per aconseguir aquest objectiu.

El secretari d’Estat ha recordat l’aposta del Govern espanyol per la ciència i ha opinat que el president, José Luis Rodríguez Zapatero, no s’ha equivocat en els seus plantejaments i està donant resposta als canvis. Ha destacat la creació del Ministeri de Ciència i Innovació, que Martínez ha afirmat que està treballant en diferents programes i iniciatives per augmentar la competitivitat, en tots els camps.

Martínez ha reconegut que per ser competitius cal el finançament, però ha indicat que en aquests anys el Govern ha incrementat en un 2,7% el pressupost en recerca, està creant una base crítica de nous científics i ha augmentat la col·laboració entre les institucions públiques i privades. A més, ha afirmat que s’ha creat un nou marc de governança, amb l’aprovació de la Llei de la Ciència i la Tecnologia, s’estan reorganitzant els organismes públics i es continuarà apostant per augmentar els recursos humans, per focalitzar les activitats i per la internacionalització de les empreses.

Ha insistit en la importància de treballar per l’excel·lència i ha demanat no acontentar-se amb seguir igual. Tot i així, ha opinat que a Espanya s’han produït extraordinaris avenços en matèria de recerca, tot i que en aquest camp s’han començat més tard, i ha recordat que el país en un dels primers del món en els treballs contra el càncer, la medicina regenerativa, la nanociència o l’estudi de les energies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació