Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha anat avui a inaugurar la nova seu d’Oryzon Genomics a la zona industrial d’Almeda a Cornella de Llobregat.

Felicitats a Oryzon Genomics, spin off nascuda a la UB.

La ministra ha destacat la necessitat que l’entorn financer sigui procliu a la recerca biomèdica, un dels sectors que més s’ha desenvolupat tot i la crisi econòmica. Ha demanat una aposta per la innovació a les empreses, al sector financer i les institucions públiques amb la finalitat de traduir el potencial científic espanyol en potència econòmica.

El sector de la biotecnologia factura 26.000 milions d’euros l’any i compta amb 104.000 empleats i té un creixement anual del 16%, malgrat la crisi econòmica. La ministra de Ciència i Innovació ha dit que Espanya se situa en la segona posició europea en nombre d’empreses que utilitzen biotecnologia i ha reconegut la tasca de Catalunya, que ha reconegut que és el motor espanyol del sector. Segons Garmendia, l’estratègia de futur passa per incrementar la innovació i ha assegurat que la internacionalització de les empreses, el suport del sector financer amb capital de risc i la cultura de la innovació és clau i és necessari que cali en tots els sectors econòmics.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació