Enric I. Canela

El professor Pedro L. Alonso, de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha estat reconegut per la Fundació Científica Caixa Rural amb el Premi Nacional d’Investigació per a joves investigadors pels seus estudis sobre la vacuna experimental contra la malària que ha demostrat la seva eficàcia en nadons africans.

El president de la FCCR, Joan Manuel Ruiz Llis, destacat que “La vacuna de la malària, malaltia que causa més de dos milions de morts l’any, té, en aquest metge humanista seva major investigador en el seu desenvolupament per aconseguir reduir el nombre de víctimes

Pedro L. Alonso és actualment el director del Centre de Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona, a més de titular de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Navarra. Des de 1996 va impulsar la creació i dirigeix el Centre de Recerca en Salut de Manhiça (Moçambic), focus del seu camp d’actuació.

Patrocinat per la Diputació Provincial de Soria, el premi – dotat amb 12.000 euros – és concedit per la FCCR amb caràcter biennal a proposta de les societats científiques i col·legis professionals.

2 respostes a “Premiat un professor del Clínic”

 1. a 07 set. 2009 a les 8:12 Mª teresa Galceran

  Cel.lebro i molt la bona noticia.

  Saps perquè no ha continuat la investigació el descobridor de la vacuna el Dr. Patarroyo?.
  Saps si es cert que se’l hagués “apartat” d’investigar, perquè va cedir la patent de la vacuna experimental a la OMS, enlloc de sometre’s a presions d’empreses farmacèutiques i del seu pròpi Govern?.
  Farà potser uns dos anys a la Vanguardia, els titulars atribuien l’autoria del descobriment a un altre metge, només en el contingut referenciaven -de passada- al Dr. Patarroyo.
  Saps que fa ara el Dr. Patarroyo, està a la Universitat de Navarra?

  Que no ens passes com amb Meucci i Bell.
  La qual cosa no li treu cap mèrit al professor Pedro L. Alonso.

 2. a 07 set. 2009 a les 8:32 enriccanela

  Maria Teresa,
  No sé que va passar amb el cas Patarroyo. Sembla que no anava pel “bon cami”, és a dir problemes amb farmacèutiques.
  Li he perdut la pista. Són dues vacunes diferents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació