Cofinançar els ordinadors


Enric I. Canela

ACN ens explica que el ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha reiterat la seva preferència perquè els ordinadors del Pla Escola 2.0 que es distribueixen aquest curs a 400.000 alumnes de 5è de primària siguin ‘gratuïts’ a tot l’Estat, també a Catalunya, l’única comunitat que preveu que els pares hagin de pagar el 50% de l’aparell. Gabilondo ha recordat que la promesa que Zapatero va fer al debat de política general és l’accés gratuït dels alumnes als portàtils, tot i que ha també ha admès que l’executiu espanyol només posa el 50% dels 200 milions que costa aquest curs el pla, i que cal respectar les competències dels governs autonòmics.

Jo també trobo aberrant que els pares paguin la meitat i que a sobre el PC triat sigui impropi per treballar gaire hores. El problema és que els diners d Catalunya marxen i no tornen. Estic segur que el conseller Maragall estaria encantat de donar-los gratis.

7 respostes a “Cofinançar els ordinadors”

 1. a 09 set. 2009 a les 8:10 Alfons

  Totalment d’acord, no és la primera vegada que el Zapatero regala promeses amb els diners dels altres (exemple, el pla d’ajudes per la compra de cotxes).

  He de dir però que, si els ordinadors no anessin acompanyats d’una llicència pel Microsoft Windows ni el Microsoft Office, el preu seria notablement inferior.

 2. a 09 set. 2009 a les 7:30 enriccanela

  Cada vegada que Zapatero “inventa” alguna cosa ens costa diners. ÉS el president més inútil de tota la trsita història espanyola.

 3. a 12 set. 2009 a les 12:00 Enric Giner i Borrull

  El que han de fer els pares és plantar-se. Ni un cèntim per aquests ordinadors. A veure qui és el “xulo” que els obliga a pagar.

 4. a 12 set. 2009 a les 12:41 enriccanela

  Enric,
  El problema és que estan atrapats, els pares pagaran sino no els hi donaran.

 5. a 13 set. 2009 a les 4:24 Edunomia

  Ordinadors portàtils i anglès: el Canigó de l’ensenyament?…

  El País (anglès), ord. portàtils (Canela)
  La Universidad europea ya habla inglés. ¿Y el alumno?
  Cofinançar els ordinadors
  ……

 6. a 13 set. 2009 a les 4:29 Miquel Duran

  Igual que ara les famílies s’han de pagar els llibres, les famílies (que poden raonablement) no és pas dolent que ajudin a cofinançar la despesa. El problema rau, però, tal com s’insinua a l’entrada de l’Enric, en què se’n farà, d’aquests ordinadors. Evidentment serviran per accedir a Internet, per veure quadres, videos, material online. Però servirar per millorar l’aprenentatge? I sobretot i cabdal: quin serà el nou paper del professor?

  No és pas el mateix preguntar-se el nou paper del professor universitari, que té davant majors d’edat, que el paper del professor no universitari, que té funcions addicionals complicades.

  Cal recolzar aquesta iniativa, perquè si no no farem mai res, i perquè permet introduir-se a la Xarxa a les famílies menys afavorides econòmicament i social. Cal ajudar-hi en la crítica.

 7. a 14 set. 2009 a les 9:15 enriccanela

  Miquel,
  Hi estic d’acord en la necessitat de prendre aquestes mesures, potser amb la filosofia, però no en que amb els cèntims que surten de Catalunya es faci la gratuïtat arreu i a Catalunya es paguin.
  Diot això, a fer-ho bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació