L’educació no aixeca cap


Enric I. Canela

Ahir es va fer públic l’informe Education at a Glance 2009: OCDE Indicators. Com sempre es tracta d’un document molt extens. Hi ha un apartat dedicat a informació sobre l’Estat espanyol.

La premsa ha analitzat el tema de forma bastant extensa (La educación no despega, Més titulats en batxillerat i FP, però encara a la cua d’Europa, Aprendre la lliçó, España, bajo mínimos en educación, España está perdiendo el tren del futuro, A más edad, menos salario, España carece de titulados medios, recuerda la OCDE) Hi ha opinions per a tots els gustos, però res pot dissimular la penosa situació de l’educació a l’Estat malgrat millores en el nombre de titulats universitaris. Només Xile, Brasil, Portugal i Mèxic tenen menys titulats de Batxillerat o FP entre 25 i 34 anys.

El Ministeri d’Educació escriu El número de jóvenes titulados en educación postobligatoria crece en España por encima de la media de la OCDE. Només faltaria. Si esta non està el sistema educatiu no és creixés proporcionalment més, la cosa seria de jutjat de guàrdia. En aquesta cita del Ministeri es poden trobar dades referides a l’Estat.

Un altra nora del Ministeri ens diu que Los jóvenes españoles continúan sus estudios para conseguir empleos de mayor calidad. Clar que l’Estat espanyol és el lloc on menys surt a compta estudiar. Coses d’un estat que ho té difícil per sortir d ela crisi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació