Enric I. Canela

La notícia estrella per als que vivim en el món de la ciència és la que publica El País. L’article Alarma a la comunitat científica per les retallades en recerca.

Ens explica que el govern espanyol està avaluant reduir el pressupost en un 37% per situar-se al nivell del 2006.

A la pràctica, comenta el diari, aquesta reducció suposaria la suspensió de les convocatòries de beques, contractes i projectes de R+D.

Podeu llegir: El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit avui en un míting de precampanya en el Pavelló Pitiu Rochel d’Alacant, davant de més de 5.500 persones, que Espanya és el país de la UE que millor ha crescut aquests anys i que més ha estalviat. Segons el candidat socialista, això fa d’Espanya un país pròsper amb una economia sòlida preparat per donar suport als qui tinguin dificultats davant de possibles incerteses econòmiques. Totes les subvencions i els compromisos socials que s’ha compromès a aplicar si revalida la seva victòria electoral el pròxim 9 de març es podran dur a terme perquè, segons va argumentar, Espanya ha estalviat, ha reduït el seu deute i hi ha tres milions de persones més treballant. “Per això ho podem comprometre”, va insistir, abans de fer èmfasi en que els espanyols poden tenir tranquil·litat i confiança perquè hi ha “recursos, fortalesa, i ganes de treballar per la gent que més ho necessita”. Era febrer de 2008.

Zapatero afirma a Nova York que Espanya té «el sistema financer més sòlid» del món era el setembre de 2008.

Si això és confirma la notícia es demostrarà de forma inapel·lable que tenim el president espanyol més curt de mires de tota la història. S’ha omplert la boca de parlar del canvi del model econòmic, de modernitzar les empreses i altres coses similars i ara sembla que pretén carregar-s’ho tot. Cal comptar en segons el temps que li queda.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació