Enric I. Canela

L’economista Albert Castellanos serà nomenat nou director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) pel Patronat d’aquesta institució la propera setmana. Castellanos substitueix en el càrrec el catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Comella, qui, després de la seva tasca desenvolupada a l’FCRI des de maig del 2007, ha passat a dirigir actualment l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron (IR-HUVH).

Albert Castellanos (Barcelona, 1978) és llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra on exerceix com a professor d’Economia Aplicada. Especialitzat en la Gestió Pública, ha exercit el càrrec de coordinador en la Direcció General d’Innovació i Internacionalització del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) de la Generalitat de Catalunya en diversos llocs. Anteriorment va ser assessor econòmic de l’aleshores Departament de Comerç, Turisme i Consum.

El principal repte al que s’enfrontarà Castellanos és la creació de l’Agència de Recerca de Catalunya, entitat que integrarà els principals agents de política científica de la comunitat catalana, ja que serà resultat de la fusió de la pròpia FCRI, la Institució Catalana d’ Recerca i Estudis Avançats (ICREA), i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Castellanos ja té experiència en haver estat lligat com a secretari executiu d’ACC1Ó al procés de fusió del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) i el Consorci per a la Promoció Comercial de Catalunya (COPCA).

2 respostes a “Nou director de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació”

 1. a 14 set. 2009 a les 12:45 Antoni

  Ho té complicat, una cosa són dues agencies del govern de les que tenia tot el contrl(CIDEM i COPCA) i una altra cosa és agencia creada per llei (AGAUR)(sense modificar la Llei?), una Fundació privada amb majoria al seu patronat de patrons privats que a més son propietaris de l’edifici(FCRI) i una Fundació que ha estat un exemple de funcionament i resultats (i perquè desmuntar una cosa que funciona?).

  El Pacte apostava per simplificar la governança. La solució més senzilla no era “hivernar” la FCRI, traspassar les funcions que desenvolupa satisfactoriament la FCRI(quines? Un misteri)a l’AGAUR i mantenir l’ICREA?

  Ara que faran, traspassar treballadors públics a una fundació privada? que una fundació privada distribueixi i gestioni els ajuts públics?…

  Huguet, huguet, molta gesticulació i escassíssima inteligència…

 2. a 14 set. 2009 a les 9:12 enriccanela

  Antoni,
  El que dius cal fer-ho per llei i no volen tocar-la de moment.
  Jo no ho veig clar, però…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació