Enric I. Canela

I donant ànims, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha afirmat (2)que una de les apostes importants del projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2010, que el Consell de Ministres aprovarà el proper 26 de setembre, seran les partides del seu departament.

Ha reconegut que els PGE per al proper any han de ser austers i que garantiran les prestacions socials, però això no posarà en risc les capacitats investigadores acumulades a Espanya en els últims anys.

La ministra ha afegit que les investigacions científiques realitzades en els últims anys a Espanya estan demostrant l’oportú i rendible de la inversió en R+D+i. Segons les dades que fa servir la ministra, les empreses que destinen recursos a tasques d’R+D+i durant almenys dos anys incrementen la seva productivitat en un 16% i el valor de les seves exportacions augmenta un 18%.

A Espanya, segons la titular de Ciència i Innovació, hi ha unes 11.000 empreses innovadores, però el perímetre s’ha d’augmentar fins a les 50.000, aproximadament, la qual cosa obliga a comptar amb tot l’impuls, rebre el suport de totes les administracions , incloses les locals i les Cambres de Comerç. Aquest és el camí perquè és rendible i, a més, la comunitat internacional ha apostat per ell.

Esperem que el guru Zapatero no ho espatlli.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació