Enric I. Canela

Pedro Ruís Femenía escriu a El País aquesta carta:

M’assabento que companys més joves que estan acabant el seu doctorat no poden demanar les beques postdoctorals del ministeri perquè, senzillament, no ha sortit convocatòria alguna i l’última es remunta a març de 2008. El 2007 tampoc hi va haver cap convocatòria. Dos anys en què el Ministeri de Ciència i Innovació no ha ofert oportunitat alguna per continuar la formació de joves doctors en centres estrangers.

Entro a la pàgina del ministeri i reconec que la tasca de propaganda és excel·lent: només trobo notícies positives sobre el desenvolupament científic al nostre país i multitud d’enllaços a convocatòries i plans diversos. La retòrica no hi falta: canvi del model de desenvolupament, incentius perquè les empreses dediquin recursos a R+D, atreure els “millors” investigadors …, i què hi ha d’animar els joves a que continuïn amb les seves carreres investigadores amb convocatòries atractives que es publiquin de manera regular i que no estiguin subjectes als reajustaments polítics o administratius del moment?

Algú hauria de respondre.

8 respostes a “On són les beques postdoctorals?”

 1. a 16 set. 2009 a les 7:15 El príncep de Salina

  la resposta concreta no la tinc, però algú podria preguntar a altes instàncies polítiques perquè mentre s’omplen la boca de recerca i innovació estan en procés de carregar-se algunes de les plataformes que han estat muntant amb tant d’esforç en els darrers cinc anys. I si no que l’hi ho preguntin al nou director de Genoma España. De cara a la galeria, una cosa, de portes endins, estabilitat i seriositat nul.les. Cada cop tinc més la sensació que naveguem en un vaixell sense cap mena de rumb o que, encara pitjor, els mapes que ens van dir que havien comprat fa un temps els havien trobat a algun basar de tot a 1 euro.

 2. a 16 set. 2009 a les 10:39 Enric

  Lo de les convocatories del ministeri cada cop esta pijtor. I no sols las potdoc. Quan jo vaig sol.licitar una FPU van tardar 9 mesos a resoldre. Aquesta any han tardat 12 mesos. Lluny de resoldre el problemes…
  Com volen atreure gent nova en investigació si no garanteixen cap mena de garanties de poder una carrera científica?
  Aixi com estan les coses, val mes sols confiar en les Beatriu de Pinos Catalnes i sino les MArie Curie d’Europa…

 3. a 17 set. 2009 a les 10:24 enriccanela

  Prínceo de Salina,
  Crec que actualment s’ho estan carregant tot. El president espanyol pren les decisions sense tenir ni idea. Improvisa segons d’on ve el vent i aquí tenim les proves.
  Cal provar sort en les convocatòries no espanyoles tot i que les nostres són molt pobres.

 4. a 17 set. 2009 a les 10:25 enriccanela

  Enric,
  Tens tota la raó. El tema de le sbeques porta dos anys sota terra. No funciona res. Des que les van transferir s’han trencat els ritmes. No ´se si és un problema de diners o d’incompetència.

 5. a 17 set. 2009 a les 10:27 xurde

  Solo una aclaración, las convocatorias a las que os referis corresponden ahora al ministerio de educación -tras la última remodelación- no a ciencia

 6. a 17 set. 2009 a les 10:34 enriccanela

  Xurde,
  No. Les beques FPU si. Les d’FPI i les postdoc de moment estan a Ciència i Innovació. Què passarà en el futur? No ho sap ningú.

 7. a 19 set. 2009 a les 12:39 alumne

  Jo pensava el mateix, que les postdoc estaven al MICINN, però aleshores què pinta això aquí?

  http://www.educacion.es/educacion/universidades/convocatorias/titulados-doctores-profesores/estancias-movilidad-posdoctoral.html

  A més, m’han arribat notícies de trucades de telèfon des de “la secció de postdocs de la Direcció General d’Universitats” (suposo que volien dir de Política Universitària), per ordre del Director General, Felipe Pétriz, referents a les postdoc…

  En algun moment de l’any passat, vaig arribar a sentir que la convocatòria de 2008 havia estat la de 2007 retardada, així que aquest any 2009 hi hauria dues convocatòries, una cap al març (per la de 2008) i una altra cap a l’octubre (per la de 2009).

  La darrera notícia és que al propi Ministeri (d’Educació) no tenen ni la més remota idea de quan sortiran, si és que surten:

  http://es.groups.yahoo.com/group/precarios-estatal/message/41428

 8. a 19 set. 2009 a les 9:53 enriccanela

  Alumne,
  Aquest enllaç et porta al Ministeri d’Educació. Quan entres, t’envia al de Ciència i Innovació. Ho tenen embolicat tot.
  No sé on anirà la propera convocatòria. Coses del Zapatero.
  Al Ministeri estan perduts. Jo crec que es perdran programes. De pena.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació