Les noves Starting Grants


Enric I. Canela

El 8 de setembre es va publicar la resolució de les “Starting Grants” atrogades per l’European Research Council. Aquesta vegada se n’atorguen 237 enlloc de 299 com la convocatòria del 2007, tot i que podien donar dues o tres més.

Investigadors que treballen a Catalunya n’han rebut 8. La convocatòria anterior se’n van rebre 15. Malgrat la disminució és un èxit, però no m’agrada. Caldria analitzar les causes. El fet és que en el darrer període les coses van totes pitjor.

L’AVUI ho recull. Aquestes beques es concedeixen a joves investigadors i cada un dels guardonats rebrà, com a mitjana, 1,5 milions d’euros per desenvolupar el seu treball de recerca durant els pròxims cinc anys.

Els investigadors guardonats a Catalunya són: Mario Cáceres (CRG i UAB), Xavier Trepat (UB i IBC), Marino Arroyo (UPC), Miquel Costas (UdG), Emiliol Palomares (ICIQ), Anna Alberni (UdG), Gino Gancia (CREI) i Nicola Gennaioli (CREI).

M’ha sorprès no haver llegit cap comunicat del Comissionat per a Universitats i Recerca. Potse se m’ha passat.

6 respostes a “Les noves Starting Grants”

 1. a 18 set. 2009 a les 5:24 Enric

  Catalunya ha passat de 17 a 8… ara a veure com justifica aquest govern govern segueixi dient que no necessitem ICREA Junior!

 2. a 18 set. 2009 a les 10:10 enriccanela

  Enric,
  Parlaré del tema. Aquest és un fet decisiu. Una barbaritat, ara ja demostrada.

 3. a 19 set. 2009 a les 12:25 alumne

  Som un 1.5% de la població de l’UE-27, i hem passat de tenir el 5% de les SG a un 3.4%. Hem anat a pitjor, però ho hem fet prou bé, crec. A més, estem en el transitori.

  No sé on he llegit que el proper cop separaran els doctors amb 2-6 anys d’experiència dels que tinguin 6-10 anys d’experiència. Si és així, potser ens portem alguna sorpresa.

 4. a 19 set. 2009 a les 1:00 Miquel Duran

  A part de les SG rebudes, caldria conèixer quantes sol.licituds van passar a la segona fase. Només això és també un èxit. Segur que l’any vinent n’hi haurà més.

  Evidentment es tracta d’una convocatòria molt i molt competitiva.

  Des de la UdG n’estem prou contents… només la UdG i Saragossa n’han obtingut dues.

 5. a 19 set. 2009 a les 9:47 enriccanela

  Miquel,
  Cal dir que el resultat de la UdG és extraordinari. felicitats Miquel.
  Crec amb tot, que el tema de la manca del programa ICREA junior ens farà mal.

 6. a 19 set. 2009 a les 9:48 enriccanela

  Alumne,
  El resultat és molt bo, però no e spoden mesusrs en l’any natural. Els que s’obtenen són el fruit de la política d’uns pocs anys anteriors.
  El canvi del programa ICREA ens perjudicarà.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació