Enric I. Canela

La notícia universitària del dia és la inauguració oficial del curs universitari 2009-2010. L’acte, celebrat a la UOC, l’ha presidit José Montilla. Aquest curs es caracteritza per un predomini del graus a primer curs. La majoria de les titulacions de primer són de grau. L’any vinent ja no s’oferiran diplomatures i llicenciatures.

Montilla s’ha compromès a mantenir la despesa en formació i recerca tot i la política d’austeritat de les administracions “perquè cada euro gastat en aquest àmbit està ben invertit”.

En un curs acadèmic en què la contenció de la despesa pot afectar a l’activitat de les universitats, Montilla ha recordat que a finals de l’any passat es va signar el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació i que el govern català ha fet una aposta important per aquesta àrea, que s’ha traduït en la multiplicació per dos dels pressupostos en cinc anys. Ha dit que malgrat la contenció i l’austeritat que afecten tant a empreses com a famílies i a les administracions, mantenim la nostra aposta per la recerca i la formació perquè cada euro gastat aquí està ben invertit.

Montilla ha destacat la reforma de la Llei d’Universitats, que ha de permetre millorar el govern de les universitats, i la creació de la Universitat de Catalunya.

El president català ha advertit que si el sistema universitari català vol ser competitiu ha de deixar de malgastar energia competint entre nosaltres i crear una estructura comuna.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació