Perdre els anys miserablement


Enric I. Canela

Enguany les vuit universitats públiques catalanes que formen l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV i UOC), conjuntament amb el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), han estat presents amb un estand conjunt (“Study in Catalonia”) a la major fira d’universitats d’Europa i una de les més importants del món. La fira se celebra en el marc de la 21a Conferència Anual de l’European Association for International Education (EAIE) celebrat del 16 al 19 de setembre a Madrid.
A Xangai al 2002

Han recuprat, excloent a les privades, el que a l’any 2002 vam iniciar al DURSI. Encara podeu veure el web que sent conseller Mas-Colell vaig encarregar. Com que no ho havien fet ells, el Gover tripartit va carregar-se el programa. Han fet falta sis anys per recuperar-lo i encara no és el que era. El canvi fonamental ha estat excloure a les universitats privades i posar canviar Study in Catalonia per Studying at the Universitie of Catalonia. Deu ser perquè ofereixen FP. La fotografia és a Xangai el 2002

3 respostes a “Perdre els anys miserablement”

 1. a 19 set. 2009 a les 11:31 David

  Home, la cosa té el seu recorregut:

  1r Denunciar que els anteriors malgastaven diners duent a Catalunya estudiants que venien de vacances, i per tant, deixant sense plaça a estudiants d’aquí.

  2on Muntar una comissió que estudiï com incrementar els recursos de les universitats catalanes mitjançant la internacionalització.

  3r Crear un Observatori de la Internacionalització de les Univesitats catalanes.

  4t Dotació de gerents i assessors

  5è Realització de viatges de prospectiva a possibles mercats emissors.

  6è Realització d’un pla estratègic indicant la conveniència d’internacionalitzar-se apostant per una sèrie de països. Desplegament d’un pla d’acció.

  7è Presentació del pla estratègic, amb la corresponent foto i refrigeri (pica-pica en vulgar).

  8è Difusió de les línies generals noves accions, mitjançant publicitat per terra, mar i aire.

  9è Realització de les accions emanades del pla estratègic, que curiosament coindieixen amb aquelles denunciades al punt 1r.

  Aquesta seqüència és vàlida per tot tipus de política pública, sigui d’universitats, infraestructures, governació o medi ambient.

 2. a 21 set. 2009 a les 7:45 enriccanela

  David,
  tens més raó que un sant. Allò ho vam muntyar amb un temps rècord. Vam posar les llavors, però com que no era rendible des del punt de vista “maulet” que era el dominant al DURSI al començament del 2004. Tot mort. Ara les universitats, intel·ligentment, ho han recuperat ai el Govern s’hi ha sumat. ÉS l’eficiència!

 3. […] Recuperem el que vam fer fa 10 anys, aleshores va ser en gerundi (podeu llegir i recordar a Perdre els anys miserablement). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació