Enric I. Canela

El Consell de Ministres de divendres va autoritzar la concessió d’una subvenció de 15 milions d’euros al “Consorci per a la Fase Preparatòria del Projecte de Font Europea de Neutrons per Espalació” dins de la convocatòria extraordinària i amb caràcter d’urgència d’ajuts del Subprograma de Foment de la Cooperació Científica Internacional per promoure la Internacionalització de l’R+D, en el marc del PlanE.

La Font Europea de Neutrons per Espalación (ESS, en les seves sigles en anglès) comptarà amb una seu principal a Lund, Suècia, i una subseu a Bilbao, ciutat que acollirà una important infraestructura, tant per a la fase de construcció com la fase d’operació .

Es la torna. El projecte es va perdre tot i la bona feina dels bascos. N’he parlat del tema en alguns articles (Cristina Garmendia ho vol explicar, Ara ja sabem quan val la torna, A Bilbao li queda la torna, Euskadi sense la Font Europea de Neutrons per Espalació i Mapa de Infraestructures Cientificotècniques Singulars)

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació