Enric I. Canela

El director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), Josep Planell, i el director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Emilià Pola, van signar ahir un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per potenciar l’aplicació clínica d’investigacions científiques . L’acord suposarà el trasllat del IBEC del Parc Científic de Barcelona al futur campus científic de Bellvitge de la UB.

L’IBEC és un centre de recerca centrat en nanomedicina i bioenginyeria i el IDIBELL investiga fonamentalment temes relacionats amb el càncer i altres malalties. “La col·laboració entre els dos centres vol dir sumar esforços en les nostres investigacions amb la finalitat d’arribar al més aviat possible als pacients, amb l’objectiu de passar ràpid del laboratori a l’aplicació clínica”, va afirmar Pola.

El conveni preveu la posada en marxa d’estudis conjunts, l’organització de seminaris i tallers i l’intercanvi de personal i instal·lacions. L’IBEC, amb el seu trasllat a Bellvitge, se suma al projecte Biopol a L’Hospitalet de Llobregat, que pretén convertir aquesta zona de la ciutat en un clúster científic aprofitant la presència de dos hospitals de referència, com el de Bellvitge i el Duran i Reynals. L’acord preveu dur a terme projectes conjunts en les àrees dels trasplantaments, bioenginyeria, neurociències i noves tecnologies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació